Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2014

Μιλ-φειγ με φράουλες και μπισκότα oreo(Mille feuille)

Αυτό το mille feuille το έφτιαξε η 14χρονη κόρη μου.Έμεινε μια μέρα σπίτι εξαιτίας μιας ίωσης και το είδε σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση.

      Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κορν-φλάουρ
1 βανίλια
2 αυγά
250 γρ. φράουλες
1 πακέτο μπισκότα oreo



   Εκτέλεση
  Βάζουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη της σφολιάτας.Τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού τη σφολιάτα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200C στον αέρα.Βγάζουμε από το φούρνο τη σφολιάτα,αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε μια άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε απαλά να λεπτύνει η ζύμη.Κάνουμε το ίδιο και με τα δύο κομμάτια και ψήνουμε στους 170Cγια περίπου 30 λεπτά να γίνει ένα φύλλο τραγανό.Αφού ψηθούν βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση.



  Για να φτιάξουμε την κρέμα ζεσταίνουμε τα 850 γρ. γάλα.Το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολ με τη ζάχαρη,το κορν-φλάουρ,τη βανίλια και τα αυγά.Τα χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.Αφού κάψει το γάλα το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας.Βάζουμε πάλι σε κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη(να εφάπτεται στην κρέμα)και αφήνουμε να κρυώσει.
  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.Τη χωρίζουμε στη μέση.
  Βάζουμε την κρύα κρέμα στο μίξερ και την χτυπάμε να γίνει αφράτη.Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

 

  Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  Συναρμολόγηση:
  Τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα το ένα φύλλο σφολιάτας.Από πάνω βάζουμε ένα στρώμα κρέμας,μερικές φράουλες και λίγα μπισκότα κομμένα στα τέσσερα.σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε με κρέμα,σαντιγί,φράουλες και μπισκότα.
  Φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά άλλο ένα μιλ-φέιγ.Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε την κάθε σφολιάτα σε 4 ή 5 κομμάτια και να φτιάξουμε ατομικά μιλ-φέιγ.
  Το γλυκό αυτό πρέπει να σερβιριστεί την ίδια μέρα.Την επόμενη πανιάζει η σφολιάτα.Μπορούμε όμως να φτιάξουμε τα υλικά από πριν και συναρμολογούμε τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε.
  Ακόμη μπορούμε να βάλουμε την κρέμα και τη σαντιγί σε σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης.Μας βοηθάει να κάνουμε τη συναρμολόγηση πιο εύκολα και γρήγορα. 
 

Ρεβυθοκεφτέδες


 

   Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
4-5 κουτ. σούπας ντομάτα κον-κασέ
1 ματσάκι μάραθο
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
1 ποτήρι αλεύρι(μισό λευκό,μισό ολικής)



    Εκτέλεση
Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη.Βάζουμε στο multi σε δόσεις  τα ρεβίθια με το κρεμμύδι και το μάραθο.Τα ρεβίθια να μην γίνουν πουρές.Είναι ωραίο να βρίσκεις που και που μικρά κομματάκια.Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά.Ρυθμίζουμε το αλεύρι για να έχουμε μια ζύμη χυλού σφιχτή.Να μην απλώνει.Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές  και βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Super γρήγορο cheese cake της Μάρας



   Υλικά
1 πακέτο μπισκότα oreo
2 μπανάνες
1 κουβερτούρα 100 γρ.

   Εκτέλεση
 Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα.
Ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και τα απλώνουμε σε ένα δίσκο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες όσες και τα μπισκότα.


Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι μπανάνα, το βουτάμε στη σοκολάτα και το βάζουμε πάνω στο μπισκότο.Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.

Μυδια αρωματικά αχνιστά


 

   Υλικά
1 κιλό μύδια
1 λεμόνι
2-3 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους πιπέρι



2 φύλλα δάφνη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο

 

     Εκτέλεση
  Πλένουμε καλά τα μύδια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.Το λεμόνι το πλένουμε καλά, το κόβουμε στη μέση, το στίβουμε και ρίχνουμε χυμό και λεμονόκουπες στην κατσαρόλα.Σκέπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με το ζουμί.

Γαρίδες γρήγορες και νόστιμες



   Υλικά
1 κιλό γαρίδες φρέσκιες μεγάλες
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 κλαδάκια θυμάρι
1 λεμόνι βιολογικό
1 φλιτζάνι λάδι
2 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους πιππέρι


 
   Εκτέλεση
  Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά.Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.Πλένουμε το λεμόνι,κόβουμε 3-4 λωρίδες από τη φλούδα (χωρίς άσπρο),και στίβουμε το λεμόνι.Βάζουμε σε μπολ τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι,και το λάδι.Μαδάμε το δεντρολίβανο και το θυμάρικαι τα ριχνουμε στις γαρίδες.Προσθέτουμε τα μπαχάρια τις φλούδες του λεμονιού και με τα δυο χέρια τα ανακατεύουμε καλά.
  Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
  Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικο τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες χωρίς τη μαρινάτα.Οι γαρίδες δεν θέλουν πολλή ώρα ψήσιμο.Μόλις αλλάξουν χρώμα και ασπρίσουν είναι έτοιμες.

Χταπόδι κρασάτο τρίο


        Υλικά
1 χταπόδι μέτριο
1 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι λάδι

        Εκτέλεση
   Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να βγάλει τα υγρά του.Αφού λιγοστεψουν τα υγρά προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα να μαλακώσει.Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και σβήνουμε τη φωτιά.

Καλαμάρια μαριναρισμένα με σος μάραθου



   Υλικά
1 κιλό καλαμάρια
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού λεμόνι
αλάτι χονδρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  Σος
1 ματσάκι μάραθο χωρίς κοτσάνια
100ml λάδι
Χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο



   Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα καλαμάρια,το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά, σκεπάζουμε με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Βάζουμε σε ψησταριά τη σχάρα να κάψει και αραδιάζουμε τα καλαμάρια.Μην τα παραψήσετε γιατί σκληραίνουν.Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σος.
 Σος:Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά καλά και η σος είναι έτοιμη.

Γαρίδες πανέ

 


 
  Υλικά
1\2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζ. του ελλ. καφέ λάδι
χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
1 αυγό
τριμμένη φρυγανιά



  Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε μόνο τις ουρές.Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.Τις βάζουμε σε μπολ με το λάδι και το λεμόνι και το αλατοπίπερο.Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
   Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι σε ένα πιά




το και σε άλλο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
   Πιάνουμε τη γαρίδα από την ουρά και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.Αφού κάνουμε ετσι με όλες τις γαρίδες τις απλώνουμε σε πιάτο και βάζουμε ακάλυπτο στο ψυγείο.Τηγανίζουμε σε φριτέζα σε καυτό λάδι να ροδίσουν.Βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
   Προαιρετικά σερβίρουμε  με γλυκόξυνη σάλτσα.