Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Αυγούστου 2012

Tο γλυκό της betty

http://bettykitchen.files.wordpress.com/2010/12/prajitura-corina-7.jpg


Υλικά
   Για τη βάση
8 αυγά
9 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 μπέικιν
4 κ.σ. κακάο
125 ml σόδα
3 κ.σ. λάδι
  Για την κρέμα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 βούτυρο
7 κ.σ. ζάχαρη
300 ml γάλα





Εκτέλεση
     Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους κρόκους.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,και το κακάο και τα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα του αυγού αφού τα περάσουμε από σίτα.Τέλος ρίχνουμε τη σόδα και το λάδι και ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου αφού καλύψουμε με χαρτί ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία(160 C).
     Κάνουμε κρέμα με τη βανίλια τη ζάχαρη και το γάλα όπως συνήθως και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε την κρέμα λίγη-λίγη ανακατεύοντας με σύρμα.
    Απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση την κρέμα και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα.Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε σε μερίδες με ένα μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό συχνά.

Κέικ με φρούτα και φρουκτόζη

 
Δοκιμάστε μια light εκδοχή για να μην στερείστε το γλυκό αλλά και για να μην έχετε τύψεις.
 
 
 
1 κούπα τριμμένο μήλο
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
1 κούπα τριμμένοι ξηροί καρποί
1 κούπα λάδι
1 κούπα φαρίνα ολικής άλεσης
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. baking powder
2 μεγάλα αυγά
5 κ.σ. φρουκτόζη 
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

  1.  Χτυπάμε τα αυγά με τη μπανάνα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα φρούτα.
  2. Όταν προσθέσετε και αυτά αρκεί ένα γρήγορο ανακάτεμα ώστε να πάνε παντού χωρίς να διαλυθούν.
  3. Ψήστε τους 180° για 60 λεπτά.