Υλικά
Για τη βάση
8 αυγά
9 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 μπέικιν
4 κ.σ. κακάο
125 ml σόδα
3 κ.σ. λάδι
Για την κρέμα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 βούτυρο
7 κ.σ. ζάχαρη
300 ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους κρόκους.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,και το κακάο και τα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα του αυγού αφού τα περάσουμε από σίτα.Τέλος ρίχνουμε τη σόδα και το λάδι και ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου αφού καλύψουμε με χαρτί ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία(160 C).
Κάνουμε κρέμα με τη βανίλια τη ζάχαρη και το γάλα όπως συνήθως και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε την κρέμα λίγη-λίγη ανακατεύοντας με σύρμα.
Απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση την κρέμα και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα.Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε σε μερίδες με ένα μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό συχνά.