English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Μαΐου 2012

κοτόπουλο με φινόκιο

 
 
2 φρεσκα κρεμμυδακια
2 καροτα
1 φινόκιο
 1 λεμονι (Bio)
2 στηθη κοτοπουλο ή 1 γαλοπούλα
 Αλατι, πιπερι
2 κουταλιες λαδι
1 κ σ γλυκανισο
2 κόκους μπαχαρι
100 γρ ζωμο λαχανικων και λιγο ανηθο για γαρνιτουρα!
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε και κοβουμε το κρεμμυδι και το καροτο σε ψιλες φετες.
  2. Πλενουμε και καθαριζουμε το φινόκιο, το κοβουμε στην μεση και το κοβουμε σε λεπτες φετες.
  3. Αλατοπιπερωνουμε το κρεας.  Βαζουμε σε ενα βαθυ τηγανι  το λαδι και  τσιγαριζουμε απο καθε μερια για 1 λεπτο το κρέας.
  4. Βγαζουμε το κρεας,το βαζουμε στην ακρη σε ενα πιατο και ριχνουμε τα λαχανικα στο τηγανι και τα σοταρουμε σε μετρια φωτια, μαζι και τις λεπτες φετες απο λεμονι  για 5 ως 10 λεπτα.
  5. Ριχνουμε και το ζωμο από τα  λαχανικα στο τηγάνι και όλα μαζί με τα μπαχαρικά  τα βαζουμε σε ενα πιρεξ.
  6. Το κρεας το βαζουμε απο πανω, το σκεπαζουμε και το βαζουμε στον φουρνο για για 30 ως 45 λεπτα, εξαρταται απο τον φουρνο σας, στους 180 βαθμους.