English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Μαρτίου 2012

αλλιώτικο mille feuille

Δεν θα σας σχολιάσω αυτό το επιδόρπιο!!!Θέλω τα σχόλιά σας αφού το δοκιμάσετε.



                Υλικά
1 πακέτο σφολιατάκια τετράγωνα
2 philadelphia
300 gr. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα
τριμμένο αμύγδαλο
φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας

               Εκτέλεση
    Απλώνουμε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.



   Χτυπάμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.Τη βάζουμε σε κορνέ.
  Λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο νερό και πλένουμε τα φρούτα.
  Συναρμολογούμε το γλυκό λίγο πριν σερβίρουμε.Βάζουμε λίγη κρέμα στο πιάτο και από πάνω σταθεροποιούμε το ένα σφολιατάκι.Γεμίζουμε με ροζέτες την επιφάνεια της σφολιάτας και τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα.Καλύπτουμε με άλλο ένα σφολιατάκι.Γαρνίρουμε με λίγη κρέμα, περιχύνουμε με σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.






Σουφλεδάκια με τόνο

  Φτιάξτε αυτά τα σουφλεδάκια με ότι έχετε στο ντουλάπι και στο ψυγείο σας για ένα απρόοπτο γεύμα.   



           Υλικά
1 πακέτο σφολιατάκια τετράγωνα
2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλατοπίπερο
50 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. τριμμένη γκούντα
4 αυγά
300 γρ. κρέμα γάλακτος


     Εκτέλεση
  Βάζουμε σε μπολ τον τόνο, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.




  Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  Σε ταψάκι για μαφιν στρώνουμε τα φυλλαράκια σφολιάτας αφού τα ανοίξουμε ελαφρά με τον πλάστη και λαδώσουμε τις υποδοχές.Μοιράζουμε το μείγμα του τόνου και καλύπτουμε με 2-3 κ.σ. αυγό.




Πασπαλίζουμε με ελάχιστη γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.





Φρέσκα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Συμφωνώ ότι θέλει πολύ χρόνο.Αλλά,όποιος από σας το επιχειρήσει, θα συμφωνήσει μαζί μου ότι η γεύση είναι ασύγκριτη και ουδέ μία σχέση έχει με την παρασκευή με λαζάνια του εμπορίου.



          Υλικά για τα λαζάνια
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα μόνο ολικής γιατί θέλω τα ζυμαρικά μου να είναι ολικής.Αν εσείς αγοράζετε τα κανονικά ζυμαρικά χρησιμοποιήστε άσπρο αλεύρι στη μπλε συσκευασία).

          Υλικά για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 καρότο μέτριο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
      Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά(εκτός του μαϊντανού)ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τον κιμά και αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας στον πάτο της κατσαρόλας και ενσωματώνουμε με τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη,αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.Βράζουμε για μισή ώρα.
     

     Εκτέλεση
   Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι. Παίρνουμε μια ζύμη σκληρή, η οποία δεν θέλει ιδιαίτερο ζύμωμα.Την τυλίγουμε με μεμβράνη για 15-20.


   Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο με τη μηχανή.Αλευρώνουμε το τελικό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες 25 εκ.Βάζουμε τις αλευρώμενες λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη.


Βράζουμε αλατισμένο νερό σε πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λαζάνια ένα-ένα βράζοντας για 1-2 λεπτά.




  Λαδώνουμε pyrex και στρώνουμε 3-4 φύλλα καλύπτοντας τον πυθμένα του ταψιού.Απλώνουμε με κουτάλι 2-3 κουταλιές κιμά.Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές κεφαλοτύρι.Επαναλαμβάνουμε με λαζάνια-κιμά-τυρί κάνοντας 6-7 στρώσεις και τελειώνοντας τα υλικά.
  Κάνουμε μπεσαμέλ και προσθέτουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 αυγά χτυπημένα, αλατοπίπερο και 1 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο.Περιχύνουμε τα λαζάνια, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και 3 κ.σ. κεφαλοτύρι.
  Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180C.Αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.