English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Δεκεμβρίου 2011

Μπριος αρτοπαρασκευαστή

Τελευταία, έχω αποκτήσει την "ιδιοτροπία" να φτιάχνω καθημερινά δικό μου ψωμί και χρησιμοποιώ αρτοπαρασκευαστή.Αποπειράθηκα να φτιάξω και κάτι σε "πιο" γλυκό και επειδή είχε μεγάλη επιτυχία θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!

    Υλικά
 500 γρ. αλεύρι
 1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
 50 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. βούτυρο
 2 βανίλιες
 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
 250 γρ. γάλα (για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος)

    Εκτέλεση
   Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο με τη σειρά που αναγράφονται και ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στην ένδειξη γλυκιά ζύμη.
    Αφού ψηθεί αφαιρούμε τα ποδαράκια και προαιρετικά περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας(100 γρ. κουβερτούρα,100 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπαιν-μαρί).
    

Καρυδόπιτα special

  
 Εάν θέλετε μια καρυδόπιτα διαφορετική από τις συνηθισμένες δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.Εγώ πλέον φτιάχνω μόνο αυτή.

 


  Υλικά

2 γιαούρτια αγελάδας (αγελαδίτσα)
2 κεσεδάκια σιμιγδάλι
2 κεσεδάκια ζάχαρη
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλλα και γαρύφαλλο
1/2 ποτηρ. κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. σόδα σε λίγο λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν
2 κεσεδάκια καρύδι κοπανισμένο

Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη
3 κεσεδάκια νερό
λίγο λεμόνι
       
            Εκτέλεση 
      Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν το σιρόπι δεν φανεί αρκετό μπορείτε να προσθέσετε ακόμα λίγο και τούτο γιατί το γλυκό αυτό μπορεί να γίνει και ψυγείου προσθέτοντας από πάνω όταν κρυώσει σαντιγύ η γλάσο σοκολάτας με μπόλικο τριμμένο καρύδι.