Τελευταία, έχω αποκτήσει την "ιδιοτροπία" να φτιάχνω καθημερινά δικό μου ψωμί και χρησιμοποιώ αρτοπαρασκευαστή.Αποπειράθηκα να φτιάξω και κάτι σε "πιο" γλυκό και επειδή είχε μεγάλη επιτυχία θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
250 γρ. γάλα (για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο με τη σειρά που αναγράφονται και ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στην ένδειξη γλυκιά ζύμη.
Αφού ψηθεί αφαιρούμε τα ποδαράκια και προαιρετικά περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας(100 γρ. κουβερτούρα,100 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπαιν-μαρί).
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
250 γρ. γάλα (για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο με τη σειρά που αναγράφονται και ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στην ένδειξη γλυκιά ζύμη.
Αφού ψηθεί αφαιρούμε τα ποδαράκια και προαιρετικά περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας(100 γρ. κουβερτούρα,100 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπαιν-μαρί).
Λίγα μυστικά ακόμα