Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Μαΐου 2012

Τούρτα σοκολάτα της Μάρας

Αυτή είναι η τούρτα-έκπληξη που έφτιαξε η δωδεκάχρονη κόρη μου για τα γενέθλιά μου.Την ετοίμαζε δύο μέρες στην κουζίνα του σπιτιού μας κάτω από τη μύτη μου και δεν...πήρα είδηση!!!!
Έχει τέλεια γεύση και μπορείτε να την κάνετε όλοι αφού μπόρεσε να την ετοιμάσει μία δωδεκάχρονη.
Οφείλω να ομολογήσω ότι για την πρώτη προσπάθεια της για τούρτα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


















Παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι
1/4 κούπας κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ.Κοσκινίζουμε αλεύρι-κακάο-μπέικιν, το προσθέτουμε στα αυγά, προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεόυμε με κουτάλι.Ψήνουμε στους 175C για 40 λεπτά.
Χρησημοποιούμε για γέμιση ένα φάκελο σκόνη κρέμας καπουτσίνο το οποίο χτυπάμε με το ανάλογο γάλα που αναφέρεται στο φάκελο.
Σιρόπι
1/2 κούπας γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
Επικάλυψη
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει και ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε ένα μίγμα.














Διακόσμηση
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι βανίλια
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να στέκεται η σαντυγί.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση.Τοποθετούμε σε πιατέλα τη μία βάση σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και καλύπτουμε με την κρέμα καπουτσίνο.Συνεχίζουμε με την άλλη βάση,σιρόπι και βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει η κρέμα.Στη συνέχεια καλύπτουμε με την επικάλυψη και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.Διακοσμούμε με τη σαντυγύ και σερβίρουμε.