English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Ιουνίου 2013

Μηλόπιτα καλοκαιρινή





Δεν είχα ξαναδοκιμάσει "μηλόπιτα καλοκαιρινή"  και μου άρεσε τόσο πολύ που θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας.Εγώ θα τη ξαναφτιάξω το σαββατοκύριακο.Εσείς;
 Υλικά
1 1/2  πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ βούτυρο
8 μήλα πράσινα
200 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό
γαρύφαλλο, κανέλα
1 ποτήρι καρύδια χονδροκομμένα
1 μόρφατ
1/2  ζαχαρούχο γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
 

   Εκτέλεση

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ με το βούτυρο.Εγώ φοράω γάντια μιας χρήσης και τα ανακατεύω καλά να πασαλειφθούν με βούτυρο.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο και τη κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.ελέγχουμε το βράσιμο να μην λιώσουν τα μήλα και στο τέλος να μην μείνει ζουμί.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Με αυτό το τρόπο το βούτυρο θα λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι και βάζουμε τη κρέμα πάνω από τα μήλα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το τριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο.

Παγωτό σε ένα λεπτό

Αν θέλετε μια παγωμένη λιχουδιά ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ φτιάξτε αυτό το παγωτό σε ένα λεπτό και απολαύστε το με την παρέα σας.

 
Υλικά
400 γρ. γιαούρτι
100 γρ. μέλι
500 γρ. φρούτα (φράουλα,rasberry κ.α.)



Εκτέλεση
Παγώνουμε το μπλέντερ στην κατάψυξη για μία ώρα.Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ προσεχτικά τα φρούτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για μερικά λεπτά να γίνουν μια σφιχτή κρέμα.Το παγωτό μας είναι έτοιμο.