English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Νοεμβρίου 2011

Ροξάκια Έλενας

Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η αγαπημένη μου φίλη Έλενα πριν από 15 χρόνια.Την κάνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα.Τα ροξάκια γίνονται ανάρπαστα!!!!
  

 

 

              Υλικά
    1 ποτήρι γάλα
    1 ποτήρι λάδι
    20 γρ. μαγιά φρέσκια
    1 κ. γ. γαρύφαλλο
    1κ.γ. κανέλα
    2 κ.γ. κακάο
    2 κ.σ. ζάχαρη
    2 αυγά
    αλεύρι όσο χρειαστεί
               Εκτέλεση 
         Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.Ανακατεύουμε ζάχαρη,λάδι,αυγά και γάλα με όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή.Τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Ρίχνουμε στο ένα το κακάο και τα μυρωδικά και ζυμώνουμε.Το χωρίζουμε στα δύο.Ανοίγουμε το ένα άσπρο σε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και βάζουμε στην άκρη του το ένα καφέ κομμάτι σε σχήμα μπαστουνιού.Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ροδέλες.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς να πάρουν χρώμα και τα σιροπιάζουμε ζεστά.Το σιρόπι να είναι χλιαρό.
          Σιρόπι
     1/2  kgr. ζάχαρη
     1,5 ποτήρια ζάχαρη
     1 βανίλια
    Βράζουμε για 5 λεπτά.