Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Φεβρουαρίου 2014

Ντελικάτη τούρτα

Μερικές φορές όταν η έμπνευση περισεύει γίνονται μικρά θαύματα.Μια τέτοια συνταγή θα δείτε παρακάτω.Επειδή η τούρτα έγινε ανάρπαστη πρόλαβα να φωτογραφίσω την τελευταία γωνία που έμεινε για μένα!!!!



Υλικά για τη βάση
200 γρ. τριμ. αμύγδαλο
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υπόλοιπα υλικά μέσα στα αυγά.Λαδώνουμε ένα pyrex αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 C.

Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
80 gr. άνθος αραβοσίτου βανίλια
8 κ.σ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγού
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και μόνο 100 γρ. από το γάλα.Χτυπάμε με σύρμα το μείγμα.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το μείγμα.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Υλικά για τη σος
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. γάλα
40 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι  σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα.

Συναρμολόγηση
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι που ψήσαμε το καλύπτουμε με την κρέμα.Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε 3-4 κ.σ.  μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό και ποτίζουμε την επιφάνεια πριν ρίξουμε την κρέμα.Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη σος σοκολάτας.

Τσουρέκι με σοκολατένια γέμιση(brioche with chocolate)

  

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
500 γρ. γάλα
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη(η αρχική συνταγή έχει 250 γρ.)
100 γρ. βούτυρο
40 γρ. μαγιά
ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα

 

Για τη γέμιση
2 κουβερτούρες
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. τριμ. φουντούκι

1 αυγό για το άλλειμα του τσουρεκιού

 

     Εκτέλεση
  Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά,100 γρ. γάλα,3-4 κ.σ. ζάχαρη και 3-4 κ.σ. αλεύρι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.
  Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε να ασπρίσουν.
  Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50C. 




  Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή και να κολλάει ελαφρά.Αλλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με μια κ.σ. λάδι και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και με μια μεγάλη πετσέτα.Βάζουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί η ζύμη.
  Αφού φουσκώσουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε σε τρία μέρη.σκεπάζουμε τα δύο και δουλεύουμε με το τρίτο κομμάτι.Το κόβουμε στα δύο και τα ανοίγουμε ένα κάθε φορά σε μακρόστενο φύλλο.Απλώνουμε το 1/6 της γέμισης και τυλίγουμε ρολό.Παίρνουμε τα δύο ρολλά τα πλέκουμε σε πλεξίδα.Την τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμες μακρόστενες,στρογγυλές με τρύπα στη μέση ή πιο απλά τα βάζουμε στα ταψιά του φούρνου.Τις φόρμες τις λαδώνουμε ενώ το ταψί του φούρνου το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
  Βάζουμε τις φόρμες με τη ζύμη στο φούρνο να φουσκώσουν.Αφού φουσκώσει η ζύμη τη βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλλείφουμε προσεχτικά την επιφάνεια των τσουρεκιών.Ψήνουμε για 30 λεπτά.Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.Βάζουμε τα τσουρέκια σε σχάρα να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
  Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση σοκολάτας λιώνετε 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 300 γρ. κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τα τσουρέκια.Σε αυτή την περίπτωση δεν τυλίγετε με μεμβράνη αλλά σκεπάζετε με σίτα.