Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2016

Γιουβαρλακια Αυγολεμονο

    Υλικά
1/2 Kgr. Κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα ρύζι για σούπα(εγω χρησιμοποιώ μια συσκευασία με barboild και μαύρο άγριο ρύζι που    
κυκλοφορεί στα super market)
1 πιπεριά φλωρινης
1κρεμμυδι
1κλωναρι σελερυ
2 καρότα
2 πατάτες
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
2 κύβους λαχανικών
Πιπέρι σε κόκκους
Μπουκοβο
Μισό ματσάκι μαϊντανό




    Εκτέλεση
  Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, αλάτι, πιπέρι σε κόκκους,μια κουτ. της σούπας μπουκοβο, ένα λίτρο νερό και τους κύβους να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους 2 εκ. τη μισή πιπεριά, το μισό κρεμμύδι,το σελερυ και το ένα καρότο ψιλοκομμένο.
   Σε μπολ βάζουμε τον κιμά,το μισό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,το μισό ρύζι,τη μισή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη,τρίβουμε το δεύτερο καρότο και βάζουμε στον κιμά το μισό τριμμένο καρότο.
Προσθέτουμε τον περισσότερο μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
    Αφού έχει βράσει η σούπα μας  για 20 λεπτά περίπου ρίχνουμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια,το υπόλοιπο ρύζι και το υπόλοιπο τριμμένο καρότο.
    Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
     Κάνουμε το αυγολέμονο λίγο πριν τη σερβίρουμε. Αν έχει κρυώσει η σούπα τη ζεσταίνουμε πρώτα και μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο.
   Στο τέλος ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.