Όταν τρώω κέικ πορτοκαλιού θέλω κάτι παραπάνω από λίγο ξύσμα στη ζύμη.Θέλω έντονη τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού.Αυτό το κέικ που είναι δική μου επινόηση το έχω κάνει με πολλές παραλλαγές.Σήμερα το έφτιαξα προσθέτοντας στη ζύμη τριμμένο αμύγδαλο.Έγινε super!!!
Υλικά
150 γρ. βητάμ
100 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. ζάχαρη
2 μικρά πορτοκάλια ολόκληρα και από 1 το χυμό
5 αυγά
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
1 βανίλια
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. αλεύρι ολικής με 1/2 κ.γ. μπέικιν
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και κόβουμε από το πάνω και το κάτω μέρος μια λεπτή φέτα για να αφαιρέσουμε το σκληρό.Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο
μπλέντερ.Συμπληρώνουμε με το χυμό του ενός πορτοκαλιού και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υλικά.Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά.Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με μια κ.σ. ζάχαρη.Δεν αλευρώνω γιατί δεν μου αρέσει η όψη του κέικ μετά.
Ψήνουμε στους 175C για 40-45 λεπτά.
Υλικά
150 γρ. βητάμ
100 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. ζάχαρη
2 μικρά πορτοκάλια ολόκληρα και από 1 το χυμό
5 αυγά
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
1 βανίλια
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. αλεύρι ολικής με 1/2 κ.γ. μπέικιν
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και κόβουμε από το πάνω και το κάτω μέρος μια λεπτή φέτα για να αφαιρέσουμε το σκληρό.Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο
μπλέντερ.Συμπληρώνουμε με το χυμό του ενός πορτοκαλιού και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υλικά.Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά.Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με μια κ.σ. ζάχαρη.Δεν αλευρώνω γιατί δεν μου αρέσει η όψη του κέικ μετά.
Ψήνουμε στους 175C για 40-45 λεπτά.