English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Ιανουαρίου 2012

ελβετική σούπα τυριού

 
 
 
100 γρ. βούτυρο
τρεις κ. σ. αλεύρι
βρασμένο ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι
500 gr. κίτρινα τυριά
μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι όπως κάνουμε για τη μπεσαμελ
  2. Προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύουμε να ενωθεί σωστά το αλεύρι χωρίς να κάνει κόμπους
  3. Όταν είναι έτοιμο ρίχνω τα τυριά, ανακατεύω να λιώσουν και προσθέτω το μοσχοκάρυδο

Σερβίρω με φέτες φρυγανισμένο ψωμί και ιδανικά μια πράσινη σαλάτα.