English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Οκτωβρίου 2013

Σκονς(αγγλικά,γλυκά ψωμάκια) Scones

tartouffo  scones


         Τις Κυριακές θέλουμε κάτι ιδιαίτερο για πρωινό-που δεν είναι ακριβώς πρωινό γιατί τρώμε
   στις 11:00.Αυτή την Κυριακή έφτιαξα αυτά τα ιδιαίτερα ψωμάκια που μας αρέσουν πολύ!!!

  Υλικά
270 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν
40 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
150 γρ. γάλα
1 αυγό
1 βανίλια
tartouffo scones
Εκτέλεση
   Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και τη βανίλια.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε λίγο το αυγό και προσθέτουμε το γάλα.Ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι το βούτυρο και αναμιγνύουμε να ενωθούν.προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. ΔΕΝ ζυμώνουμε!Η ζύμη κολλάει αρκετά.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε το ζυμάρι με μια σπάτουλα.Το πασπαλίζουμε με αλεύρι και απαλά πιέζουμε σε ένα χοντρό φύλλο.το κόβουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.Αν θέλουμε μπήγομαι κομματάκια σοκολάτας και με αλευρωμένη σπάτουλα μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά να ροδίσουν απαλά.
   Τρώγονται ζεστά με μαρμελάδα ή με ζαμπόν τυρί αλλά τα δικά μου παιδιά τα τρώνε μόνο με μερέντα!!!!!!

Τρουφάκια special

Όταν ο γιος μου ζητάει τρουφάκια οφείλω σαν καλή μαμά να παρουσιάσω ότι καλύτερο.Αυτή είναι μια δική μου συνταγή γιατί....έτσι μας αρέσουν εμάς τα τρουφάκια!!!!!!!!!Νόστιμα και υγιεινά.

  Υλικά
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
35 γρ. κακάο
100 γρ. γάλα
145 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια αλεσμένα
50-60 γρ. κουάκερ
ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια

 Εκτέλεση
   Βάζουμε σε κατσαρολάκι βούτυρο,κουβερτούρα,κακάο,γάλα,ζάχαρη,νερό και ζεσταίνουμε να ενωθούν όλα μαζί και να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια,τα καρύδια και τα μπισκότα σπασμένα σε πολύ μικρά κομματάκια αλλά όχι τριμμένα.
  

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.Πλάθουμε μπαλάκια και τυλίγουμε με καρύδι τριμμένο ή κακάο ή τρούφα.
   Το πιο απολαυστικό με αυτό το γλυκό είναι να πλάθεις τρουφάκια παρέα με την κόρη σου.Εμείς καθόμαστε η μια απέναντι από την άλλη και κουβεντιάζουμε χίλια-δυο γεμίζοντας το δίσκο λαχταριστά τρουφάκια.Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι είναι πιο γρήγορη από μένα.....