tartouffo scones |
Τις Κυριακές θέλουμε κάτι ιδιαίτερο για πρωινό-που δεν είναι ακριβώς πρωινό γιατί τρώμε
στις 11:00.Αυτή την Κυριακή έφτιαξα αυτά τα ιδιαίτερα ψωμάκια που μας αρέσουν πολύ!!!
Υλικά
270 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν
40 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
150 γρ. γάλα
1 αυγό
1 βανίλια
tartouffo scones |
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και τη βανίλια.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε λίγο το αυγό και προσθέτουμε το γάλα.Ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι το βούτυρο και αναμιγνύουμε να ενωθούν.προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. ΔΕΝ ζυμώνουμε!Η ζύμη κολλάει αρκετά.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε το ζυμάρι με μια σπάτουλα.Το πασπαλίζουμε με αλεύρι και απαλά πιέζουμε σε ένα χοντρό φύλλο.το κόβουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.Αν θέλουμε μπήγομαι κομματάκια σοκολάτας και με αλευρωμένη σπάτουλα μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά να ροδίσουν απαλά.
Τρώγονται ζεστά με μαρμελάδα ή με ζαμπόν τυρί αλλά τα δικά μου παιδιά τα τρώνε μόνο με μερέντα!!!!!!