Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Μαΐου 2012

maffins τυριου

  
 


 Υλικά
5 αυγά
400 γρ. γάλα
300γρ. ηλιέλαιο
500 γρ. φαρίνα κόκκινη
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φέτα πικάντικη
4-5 φέτες ζαμπόν (προαιρετικά)




     Εκτέλεση
  Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.Συνεχίζουμε με το αλεύρι,το αλάτι και τη ζάχαρη.Ρίχνουμε τη φέτα αφού τη σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια.Αν θέλουμε βάζουμε ζαμπόν σε κομματάκια.Βουτυρώνουμε καλά δύο φόρμες με 12 υποδοχές για maffin και γεμίζουμε τις θηκούλες μέχρι πάνω με το μείγμα.Ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα στον αέρα.

Κερασόπιτα

Υλικά (για 6 άτομα):
  • 5 αυγά,
  • 100 γραμ. ψίχα φουντουκιού,
  • 150 γραμ. αλεύρι,
  • 200 γραμ. μαργαρίνη,
  • 200 γραμ. ζάχαρη,
  • 5 κουταλιές σοκολάτα κουβερτούρα,
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 2 αρωματικές βανίλιες,
  • 500 γραμ. ώριμα κεράσια.
Εκτέλεση:
Αλέθουμε την ψίχα φουντουκιού και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ρίχνουμε χτυπημένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τη σοκολάτα και σιγά-σιγά το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αλοίφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη στο πυρέξ και τοποθετούμε ένα-ένα τα κεράσια, πιέζοντάς τα ελαφρά.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς κελσίου για 40 περίπου λεπτά. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος, πασπαλίζουμε αν θέλουμε, την πίτα με 3 κουταλιές ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μελένιοι γιαουρτολουκουμάδες


 


Υλικά
2 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
200 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
μέλι
κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε γιαούρτι,αλεύρι, μπέικιν και αναμειγνύουμε καλά.Βάζουμε 3-4 δάχτυλα λάδι σε κατσαρολίτσα στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιές.Τις ψήνουμε και από τις δυο μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Αφού στραγγίσουν τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και σερβίρουμε.

Κουνέλι μπυράτο με πατάτες

Εύκολο, γρήγορο,και διαφορετικό.Δοκιμάστε το!!!!


 


Υλικά
1 κουνέλι
6 μέτριες πατάτες
1 μικρή μπύρα
2 κ.σ.μουστάρδα
αλατοπίπερο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Εκτέλεση
      Βάζουμε σε γάστρα το κουνέλι και τις πατάτες καθαρισμένες,ολόκληρες.Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά του κουνελιού το δεντρολίβανο.Διαλύουμε τη μουστάρδα με τη μπύρα και περιχύνουμε το φαγητό.Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα.Μετά τη μία ώρα ελέγχουμε και ψήνουμε 20 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι.Αν μας έχει μείνει ζουμί το δένουμε με μια κουταλιά κορν φλάουρ.