English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιεδάκια με αλευρι ολικής


Φέτος άλλαξα συνταγή για τους κουραμπιέδες μου.Τους έκανα με μυρωδάτο φρέσκο βούτυρο,μπόλικο αμύγδαλο καβουρδισμένο,χρησιμοποίησα και αλεύρι ολικής και τους έφτιαξα μικρές μπουκίτσες.


 

   
 Υλικά

450 γραμ.φρέσκο βούτυρο 
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
 250 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
400 γρ. αλεύρι ολικής
600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις


      Εκτέλεση
    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά και καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα του κάδου από το βούτυρο για να χτυπηθεί καλά.Πρέπει στο τέλος να έχουμε ένα αφράτο,λευκό μείγμα.Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ούζο.Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύοντας με το χέρι ρίχνουμε τα αμύγδαλα,το αλεύρι ολικής και στο τέλος το άσπρο.Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε αλεύρι.
    Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια και ψήνουμε στους 175C μέχρι να πάρει λίγο χρώμα ο πάτος του κουραμπιέ.Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με μία αμπουλίτσα βανίλια σκόνη.