Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2014

Μιλ-φειγ με φράουλες και μπισκότα oreo(Mille feuille)

Αυτό το mille feuille το έφτιαξε η 14χρονη κόρη μου.Έμεινε μια μέρα σπίτι εξαιτίας μιας ίωσης και το είδε σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση.

      Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κορν-φλάουρ
1 βανίλια
2 αυγά
250 γρ. φράουλες
1 πακέτο μπισκότα oreo



   Εκτέλεση
  Βάζουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη της σφολιάτας.Τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού τη σφολιάτα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200C στον αέρα.Βγάζουμε από το φούρνο τη σφολιάτα,αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε μια άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε απαλά να λεπτύνει η ζύμη.Κάνουμε το ίδιο και με τα δύο κομμάτια και ψήνουμε στους 170Cγια περίπου 30 λεπτά να γίνει ένα φύλλο τραγανό.Αφού ψηθούν βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση.



  Για να φτιάξουμε την κρέμα ζεσταίνουμε τα 850 γρ. γάλα.Το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολ με τη ζάχαρη,το κορν-φλάουρ,τη βανίλια και τα αυγά.Τα χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.Αφού κάψει το γάλα το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας.Βάζουμε πάλι σε κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη(να εφάπτεται στην κρέμα)και αφήνουμε να κρυώσει.
  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.Τη χωρίζουμε στη μέση.
  Βάζουμε την κρύα κρέμα στο μίξερ και την χτυπάμε να γίνει αφράτη.Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

 

  Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  Συναρμολόγηση:
  Τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα το ένα φύλλο σφολιάτας.Από πάνω βάζουμε ένα στρώμα κρέμας,μερικές φράουλες και λίγα μπισκότα κομμένα στα τέσσερα.σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε με κρέμα,σαντιγί,φράουλες και μπισκότα.
  Φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά άλλο ένα μιλ-φέιγ.Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε την κάθε σφολιάτα σε 4 ή 5 κομμάτια και να φτιάξουμε ατομικά μιλ-φέιγ.
  Το γλυκό αυτό πρέπει να σερβιριστεί την ίδια μέρα.Την επόμενη πανιάζει η σφολιάτα.Μπορούμε όμως να φτιάξουμε τα υλικά από πριν και συναρμολογούμε τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε.
  Ακόμη μπορούμε να βάλουμε την κρέμα και τη σαντιγί σε σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης.Μας βοηθάει να κάνουμε τη συναρμολόγηση πιο εύκολα και γρήγορα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου