Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Φεβρουαρίου 2012

cup cakes

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 140 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Baking powder
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Μαύρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 1 αυγό
  • 125 ml γάλα
  • Το χυμό από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤO TΥΡΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

  • 200γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα
  • 1 κλαράκι βανίλιας
  • 450 γρ. Ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

01ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170oC και ετοιμάστε ένα ειδικό σκεύος 12 θέσεων με καραμελόχαρτα
02 Ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το baking powder σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε στο μίξερ να αναμειχθούν
03Χτυπήστε τη λιωμένη σοκολάτα, μαζί με το αυγό και το γάλα. Συμπληρώστε λίγο λίγο τη λιωμένη σοκολάτα στο αλεύρι και ανακατέψτε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
04Γεμίστε τα καραμελόχαρτα με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας (περίπου ως τη μέση γιατί θα φουσκώσουν).
Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρώμα

05Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν λίγα λεπτά πριν τα στολίσετε με το γλάσο

06ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και την βανίλια σε ένα μπολ να μαλακώσουν

07Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα. Απλώστε την κρέμα πάνω από τα cupcakes με ένα κορνέ

08Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε σκεπασμένα διατηρούνται για πολύ περισσότερο καιρό

Tip

Τo γλάσο μπορεί να έχει ό, τι γεύση και χρώμα θέλετε... Χρησιμοποίηστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και άρωμα βανίλιας, λεμονιού, πορτοκαλιού ή ό, τι άλλο θέλετε για να στολίσετε τα cupcakes σας.