Μια πρασόσουπα που θα σας εντυπωσιάσει με το πόσο γρήγορα γίνεται και το πόσο νόστιμη είναι.
Υλικά
4 πράσα
2 πατάτες
4 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τις πατάτες σε μικρους κύβους.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το βουτυρο.Ανακατευουμε συνέχεια για 5-7 λεπτά.Προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μιση ώρα να μαλακώσουν τα λαχανικά.Τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.Ριχνουμε την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.Σερβίρουμε με μια κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστο και λίγι τσάιβς.
Τη σερβίρω σε μπολ.Βάζω το μπολ σε μεγάλο ρηχό πιάτο και δίπλα βάζω μια φέτα ψωμί φριγανισμένο πασπαλισμενο με πικαντικη γραβιέρα και ψημένο στο γκριλ.
Υλικά
4 πράσα
2 πατάτες
4 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τις πατάτες σε μικρους κύβους.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το βουτυρο.Ανακατευουμε συνέχεια για 5-7 λεπτά.Προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μιση ώρα να μαλακώσουν τα λαχανικά.Τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.Ριχνουμε την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.Σερβίρουμε με μια κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστο και λίγι τσάιβς.
Τη σερβίρω σε μπολ.Βάζω το μπολ σε μεγάλο ρηχό πιάτο και δίπλα βάζω μια φέτα ψωμί φριγανισμένο πασπαλισμενο με πικαντικη γραβιέρα και ψημένο στο γκριλ.