English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Φεβρουαρίου 2012

τούρτα Ζάχερ (Sacher torte)

   Κυκλοφορούν πάρα πολλές παραλλαγές της τούρτας Ζάχερ.Αυτήν έχω ξεχωρίσει εγώ ως την πιο κοντινή στην αυθεντική.
 

    Υλικά
  130 γρ. βουτυρο
  130 γρ. κουβερτούρα
  100 γρ. αχνη
  6 αυγά
  80 γρ. ζαχαρη
  130 γρ. αλεύρι
  μαρμελάδα βερυκκοκο
  2 βανίλιες

     γλασο
  150 γρ. κουβερτουρα
  150 γρ. κρέμα γάλακτος


    Εκτέλεση
   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.Λιώνουμε βούτυρο και κουβερτούρα.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη .Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτουμε στους κρόκους την κρυα σοκολατα και ανακατεύουμε.Συνεχίζοντας προσθέτουμε το αλευρι και τις βανίλιες.Πολύ προσεχτικά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.Ψήνουμε στους 165C για 50-60 λεπτά.
   Αφου ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε στη μέση αλείφουμε με ένα καλό στρώμα μαρμελάδας και ενώνουμε σαν σάντουιτς.Καλύπτουμε με το γλασσο από πάνω και τριγύρω.Για τις πολυ προχωρημένες:Με λίγο από το γλάσσο γράφουμε τη λέξη Sacher στην επιφάνεια της τούρτας.