Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια
1/2 kgr. κιμά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/2 ποτήρι τριμμένη ντομάτα
ψιλοκομμένα μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο
αλατοπίπερο
3 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. λάδι
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
1 αυγό
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση κάθετα.Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε αρκετή από την ψίχα.Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό αλατισμένο και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι.Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ελαφρά.Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά να σωθούν τα υγρά του φαγητού.
Τοποθετούμε σε ταψί τα στραγγισμένα κολοκύθια, τα γεμίζουμε με τον κιμά και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο νεράκι και ψήνουμε για μισή ώρα.