Αυτή τη βασιλόπιτα έφτιαξα πέρισι.Πολυ πλούσια και αρωματική!!!
- Βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο 3 αβγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ γ μπεικιν
- 3-4 βανίλιες
- 4 κ. σ. καρυδόψιχα
- 4 κ. σ. αμυγδαλόψιχα
- 4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
- 4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
- 4 κ. σ. ινδική καρύδα
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα χυμό και από τα δυο
- 500 γραμ αλεύρι φαρίνα
- Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.
- Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια.
- Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)
Ποσα γρ,ειναι το βουτυρο και ποσα το κεσεδακι γιαουρτι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα Κριθαρίδου το βούτυρο είναι 250 γρ.(το κλασικό ΄"πλακάκι" που βρίσκουμε στο ψυγείο του super market και το γιαούρτι 200 γρ.επίσης το κλασικό που βρίσκουμε στο super market π.χ. αγελαδίτσα που χρησιμοποιώ εγώ.Καλή επιτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή