Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ







Δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική εκδοχή της καρυδόπιτας. Θα σας ενθουσιάσει!!!!

Υλικά
  • 6 αυγά

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 2 κουταλάκια κανέλα


  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο

  • 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα


  •   σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • 1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • 3 κουταλιές κονιάκ

  • λίγη ζάχαρη άχνη


  •   κρέμα
  • 2 3/4 κούπας γάλα

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 1/4 κούπας ζάχαρη



  • Εκτέλεση
    Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα λίγα λίγα και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Αδειάστε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού 35 εκ. βουτυρωμένη πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθήσει. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα. Ετοιμάστε την κρέμα. Διαλύστε το άνθος αραβοσίτου σε 1/2 κούπα γάλα και βάλτε το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα μεμιάς τη ζάχαρη και το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατέψτε, ώσπου να πήξει η κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά, κολώντας στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα και περιχύστε την καρυδόπιτα. Στολίστε τη με μισά καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο.