English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Νοεμβρίου 2011

κουλουράκια τραγανά με ταχίνι


 


Υλικά 
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 σφηνακοπότηρο κονιάκ
2 φαρίνες ολικής άλεσης
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
λίγο αλάτι
1 πιάτο με νερό
1 πιάτο με σποράκια και σουσάμι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε 1 φλυτζάνι ταχίνι, 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, 1 σφηνακοπότηρο κονιάκ, προσθέτοντας ακόμα 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές του γλυκού σόδα και το αλάτι.
Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά.
Πλάθουμε κουλουράκια (όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά και νόστιμα), τα βουτάμε στο πιάτο με το νερό και μετά στο πιάτο με τα σποράκια και το σουσάμι. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 15-18 λεπτά.

Λικέρ κυδώνι

 



            Σας προτείνω να φτάξετε αυτό το λικέρ για τα χριστούγεννα.Είναι προτότυπο και έχει καταπληκτική γεύση.
       Υλικά
  • 4 κυδώνια
  • 1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 5 φλ. βότκα
         Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κυδώνια.
  2. Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε. Βγαζουμε μόνο τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο βάζο, το κουνάμε καλά και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για ενάμιση με δυο μήνες.
  4. Περνάμε το λικέρ από τουλπάνι ή φίλτρο καφέ και το λικεράκι μας είναι έτοιμο.