Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Μαρτίου 2012

cinnamon rolls

Τα πιο αφράτα που έχω δοκιμάσει!!!






      Υλικά
240 γρ. γάλα
3 μεγάλα αυγά
75 γρ.βούτυρο
α) 295 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά
65 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
β) 295-360 γρ. αλεύρι

    Εκτέλεση
  Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα,το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το αλάτι.Ζεσταίνουμε να λιώσει το βούτυρο αλλά να το ανεχόμαστε με το δάχτυλο.Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το α) αλεύρι και τη μαγιά.Ανοίγουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Χτυπάμε με το γάντζο για 3 λεπτά.Μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι β) λίγο-λίγο.Ίσως δεν το πάρει όλο.Εγώ σταματάω στα 300 γρ. και χρησιμοποιώ "Μύλοι Αγίου Γεωργίου" το μπλε.Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες. 

 



  Αφού ανέβει η ζύμη μας την πιέζουμε με τις παλάμες να ξεφουσκώσει, τη σκεπάζουμε πάλι και ετοιμάζουμε τη γέμιση.Βάζουμε σε μπολ 100 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους,160 γρ. ζάχαρη,35 γρ. αλεύρι και 1 κ.σ. κανέλα.Ενώνουμε το μείγμα με ένα πιρούνι να γίνει χοντρά τρίμματα.
  Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο.Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 πόντους περιθώριο στις μεγάλες πλευρές.Τις αλείφουμε με λίγο νερό και τυλίγουμε σε ρολό.Κόβουμε σε 8 ισομεγέθη φέτες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα και ψήνουμε στους 190C 25-30 λεπτά.Αφού ψηθούν ξαναπερνάμε με κρέμα γάλακτος ή γάλα και αν θέλουμε γλασάρουμε με λιωμένη σοκολάτα.