English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Ιανουαρίου 2012

Πορτοκαλένιο ραβανί

  
 
  Υλικά

  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού από γλυκά πορτοκάλια
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1-2 βανίλιες
  • 1/2 kg σιμιγδάλι ψιλό
  • ξασπρισμένα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
     Εκτέλεση


Βάζεις σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σιμιγδάλι.
Μόλις ζεσταθεί λίγο, ρίχνεις σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύεις καλά να μην σβολιάσει και να σφίξει και να γίνει  μία παχύρευστη κρέμα.
Λαδώνεις το ταψί σου και ρίχνεις το μείγμα.
Χαράζεις σε κομμάτια -εδώ αναρωτιέμαι τι χαράζω κάθε φορά αφού είναι ρευστό!!-
Βάζεις ένα αμύγδαλο κατά προτίμηση ασπρισμένα- σε κάθε κομμάτι
Ψήνεις στο φούρνο - αέρα στους 170-180 βαθμούς.