English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Αυγούστου 2012

Κέικ tricolore

 
Απλό, γρήγορο, προτότυπο!!!!!!!! 



  Υλικά

  250 g μαργαρίνη η Βούτυρο
    250 g ζάχαρη
    2 βανίλιες
    5 αυγά
    2 κ.γ. ρούμι
    250 γρ αλεύρι
    1  μπέικιν πάουντερ
    5 κ. σ. γάλα
    3 κ. σ. αμύγδαλα αλεσμένα
    1 κ.σ. κανέλα
    1 κ.σ. γαρύφαλλο
    1 κ.σ. κακάο
    1 κ.σ. γάλα





  1.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Χτυπάμε όλα τα υλικά απο τη μαργαρίνη έως 5 κ.σ. γάλα στο μίξερ για 4 λεπτά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 τμήματα.
  2.  Στο ενα μέρος  βάζουμε τη κανέλα, και το γαρύφαλο.  Στο δευτερο ανακατεύουμε το κακάο και το γάλα  ( 1 κουταλιά) και  στη τρίτη ζύμη τα αλεσμενα αμύγδαλα.
  3.  Αλείφουμε μια στενομακρη φορμα με βουτυρο και πασπαλιζουμε με ζάχαρη ή αν θέλουμε την κάλύπτουμε με λαδόκολλα.
  4.  Βαζουμε πρωτα το μείγμα με τα αμυγδαλα, μετα με το κακαο και στο τελος με τη κανελα και το γαρυφαλο. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή καλύπτουμε με σως σοκολάτας.