Απλό, γρήγορο, προτότυπο!!!!!!!!
Υλικά
250 g μαργαρίνη η Βούτυρο
250 g ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αυγά
2 κ.γ. ρούμι
250 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
5 κ. σ. γάλα
3 κ. σ. αμύγδαλα αλεσμένα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γάλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά απο τη μαργαρίνη έως 5 κ.σ. γάλα στο μίξερ για 4 λεπτά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 τμήματα.
- Στο ενα μέρος βάζουμε τη κανέλα, και το γαρύφαλο. Στο δευτερο ανακατεύουμε το κακάο και το γάλα ( 1 κουταλιά) και στη τρίτη ζύμη τα αλεσμενα αμύγδαλα.
- Αλείφουμε μια στενομακρη φορμα με βουτυρο και πασπαλιζουμε με ζάχαρη ή αν θέλουμε την κάλύπτουμε με λαδόκολλα.
- Βαζουμε πρωτα το μείγμα με τα αμυγδαλα, μετα με το κακαο και στο τελος με τη κανελα και το γαρυφαλο. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή καλύπτουμε με σως σοκολάτας.