Υλικά
1 κούπα ζαχάρη καστανή
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1 1/2 κούπα γαλέτα
1 1/2 κούπα αλεύρι
5 αυγά
4 κ.γ μπέικιν
4 κ.σ κονιάκ
για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1 1/2 κούπα γαλέτα
1 1/2 κούπα αλεύρι
5 αυγά
4 κ.γ μπέικιν
4 κ.σ κονιάκ
για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικα Για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά απο τη στιγμή του βρασμού.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Προσθετουμε τα αυγά ενα ενα.Προσθετουμε το γάλα και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν και τα προσθέτουμε κι αυτά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά περίπου.Δοκιμαζουμε με τη μύτη ενός μαχαιριού για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί.
Αμέσως μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι.