English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Μαρτίου 2012

papanasi (λουκουμάς από ανθότυρο)

       


    Υλικά

500 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
5 κ.σ. ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 5 κ.σ.)




  Σας προτείνω ένα παραδοσιακό ρουμάνικο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε.



     Εκτέλεση

    Λιώνουμε το τυρί με το πιρούνι.Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.Βάζουμε το ανθότυρο και τις βανίλιες και προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μια ζύμη που να πλάθετε με αλευρωμένα χέρια.Η ζύμη δεν πρέπει να βγει σκληρή.Πλάθουμε λουκουμάδες στρογγυλούς με τρύπα στη μέση.για κάθε λουκουμά πλάθουμε και μια μπαλίτσα για να τη βάλουμε από πάνω.Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
    Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με άγλυκη κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη να είναι παχύρευστη
και ιδανικά, γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή γλυκό με φρούτα του δάσους.