English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Φεβρουαρίου 2012

Crepe suzet(κρέπες με σως πορτοκαλιού)

Εξαιρετική επιλογή για το κλείσιμό ενός δείπνου αλλά και για οποιοδήποτε κέρασμα. 


 



  Υλικά
 3 αυγά
 1 κ.σ. ζάχαρη
 1 1/2 κούπας  γάλα
 1 1/2 κούπας αλεύρι
 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 3 κ.σ. βούτυρο
 χυμό ενός πορτοκαλιού
 μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά)
 
 



   Εκτέλεση
    Χτυπάμε σε μπλέντερ τα 5 πρώτα υλικά ή τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.Ψήνουμε τις κρέπες.Για πιο έντονη γεύση αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαρμελάδα.Βάζουμε σε τηγάνι την καστανή ζάχαρη και τις 3 κ.σ. βούτυρο.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σως και σερβίρουμε.