Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Φεβρουαρίου 2012

Capcake σοκολάτας με μπανάνα

   
 

 

    Υλικά
 1 κούπα ζάχαρη
 1 κούπα αλεύρι
 1/3 κούπας κακάο
 3/4 κ.γ. μπέικιν
 3/4 κ.γ. σόδα
 1/4 κ.γ. αλάτι
 1 αυγό
 1 μέτρια μπανάνα λιωμένη
 1/2 κούπας ζεστό νερό
 1/4 κούπας γάλα
 1/4 κούπας λάδι
 1 βανίλια




    Υλικά για το γλάσσο
 90 γρ. κουβερτούρα
 110 γρ βούτυρο
 1 κούπα ζάχαρη άχνη
 1 βανίλια

 

     Εκτέλεση
  Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά ελαφρά χτυπημένα.Αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεα υλικά και χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι υδαρές.Γεμίζουμε χάρτινες θηκούλες- που τις έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκι με τις ειδικές υποδοχές-ως τα 2/3 του ύψους και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180C.Δοκιμάζουμε με τη μύτη του μαχαιριού αν έχουν ψηθεί και αφήνουμε να κρυώσουν.Φτιάχνουμε το γλάσο.Λιώνουμε την κουβερτούρα.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε η σοκολάτα κρύα αλλά ρευστή.Γαρνίρουμε το κάθε κεκάκι με το γλάσσο και αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας.