English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Σεπτεμβρίου 2012

Αλμυρά γιορτινά κυβάκια

Τέλειο ορεκτικό για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας!!!!!!!
 
     Υλικά
4φέτες ψωμί πολύσπορο Γερμανίας
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ.φέτα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πιπεριά κόκκινη 
1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη

   Εκτέλεση
   Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.Στρώνουμε τον πυθμένα με 2 φέτες ψωμί.
 


   Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και την πιπεριά σε κυβάκια.Διαλύουμε τη ζελατίνα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φάκελο και την προσθέτουμε στο μείγμα.

 

    Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φέτες ψωμιού και καλύπτουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμί.Διπλώνουμε τις άκρες της μεμβράνης καλύπτοντας το ψωμί και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
    Βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αφαιρούμε από τη φόρμα.Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και διακοσμούμε με ντοματίνια.  






Πύργοι σολομού

Ένα απλό στην παρασκευή αλλά εντυπωσιακό ορεκτικό που θα σας βγάλει ασπροπροσωπη σε επίσημα και απαιτητικά καλέσματα.




        Υλικά
3 φέτες ψωμί του τοστ μαύρο
400 γρ. τυρί κρέμα (philadelhpia)
200 γρ. καπνιστό σολομό
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
άσπρο πιπέρι
αλάτι


      Εκτέλεση
   Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη.
 


Στρώνουμε το ψωμί στη βάση της φόρμας.Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κυβάκια και το μισό μυρωδικό ψιλοκομμένο.

 

Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. νερό.Το ζεσταίνουμε και διαλύουμε τη ζελατίνα.Την προσθέτουμε στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε πάνω από το ψωμί μέσα στη φόρμα.Παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.Αφαιρούμε από τη φόρμα το περιεχόμενο με τη βοήθεια της διάφανης μεμβράνης  και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 κομμάτια.γαρνίρουμε με λίγο μυρωδικό και με τριανταφυλάκι σολομού.