Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Νοεμβρίου 2011

χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread









4 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι τζίντζερ (προαιρετικά)
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι να βράσει. Μόλις δούμε τις πρώτες φυσαλίδες απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει (μέχρι να γίνει χλιαρό).
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι και μπαχαρικά).
3. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε και το χλιαρό μέλι. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια καφέ ζύμη που μπορεί να ανοίξει με τον πλάστη. Αν όχι, τότε συμπληρώνουμε με αλεύρι.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 1 εκατοστό περίπου. Κόβουμε σε επιθυμητά σχέδια και βάζουμε σε λαδόκολλα και στο φούρνο.
6. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πολύ λίγο (5-10 λεπτά το πολύ). Δεν πρέπει να μας αρπάξουν γιατί σκοπός είναι να βγουν μαλακά. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν ετοιμάζουμε ένα γλάσο σοκολάτας (ή ό,τι γλάσο θέλουμε), χρησιμοποιώντας κουβερτούρα και γάλα. Τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί και αλείφουμε με ένα πινέλο τα μπισκότα μας.
  Να σας πω ποιό είναι το μυστικό για τα μπισκότα αυτά; Να τα δοκιμάσετε την επόμενη μέρα! Είναι πιο μαλακά απ΄’ό,τι την πρώτη και πιο νόστιμα! Σήμερα που ξύπνησα και τα δοκίμασα δεν πίστευα πόσο έμοιαζαν με αυτά που είχα φάει παλιότερα!