Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2013

Ντόνατς φούρνου(donats)


 Για να μην έχετε τις τύψεις (λέμε τώρα!) του τηγανίσματος δοκιμάστε ντόνατς που ψήνονται στο φούρνο.Εμείς τα λατρέψαμε!!!!!

     Υλικά

2 πακέτα ξηρή μαγιά
1/3 φλ. χλιαρό νερό
1 1/2 φλ. γάλα
1/3 φλ. μαργαρίνη
1/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 αβγά
4 1/2 φλ. αλεύρι

    Εκτέλεση

Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει για 5 λεπτά.
Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
Βάλτε το μίγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Ανακατέψτε μέσα το 1/4 φλ. ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά και 2 φλ. αλεύρι. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 1/2 φλ. αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θέλει αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει, αλλά θα μπορείτε να την χειριστείτε εύκολα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Πάρτε ένα ποτήρι ή μια φόρμα με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα πιο μικρό για να κόψετε το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια).
Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένες λαδόκολλες περίπου 2 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Δεν θα απλώσουν πολύ, θα ανέβουν.
Αφήστε τα να ανέβουν για 20'.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° για 10' ή λίγο περισσότερο, μέχρι να γίνουν κάπως χρυσοκάστανα. Βγάλτε τα από το φούρνο.
Μπορείτε να τα αλείψετε με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι, και να πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα. Πάνω σε μια λαδόκολα απλώστε τη ζάχαρη με την κανέλα. Περάστε το κάθε ντόνατ με το λιωμένο βούτυρο και μετά κυλίστε το στη ζάχαρη.
Σερβίρετε ζεστά.