English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

31 Ιανουαρίου 2012

Σοκολατοφουντουκόπιτα

 
         Υλικά
270 γρ. κουβερτούρα
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα αποφλοιωμένα
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
             
              Εκτέλεση
  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο (κρατάμε λίγο βούτυρο για τη φόρμα μας.)
  2. Σε δύο μπολ χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια.
  3. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα από τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  7. Ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.