500 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. βούτυρο
120 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
3 αβγά,ελαφρώς χτυπημένα
40 γρ. βούτυρο
ΕκτέλεσηΚοσκινίζουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι και μαγιά.
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.Το ρίχνουμε στο αλεύρι
μαζί με τα αβγά και ζυμώνουμε(αν έχετε ζυμωτήρι,θα τα ζυμώσετε για 10 λεπτά).
Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 ώρα και 30 λεπτά,σε ζεστό μέρος.Το βγάζουμε και το ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας.Το κάνουμε μακρύ μπαστούνι
και το κόβουμε σε 16 κομμάτια.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.Βάζουμε μέσα τα μπαλάκια και τα βουτυρώνουμε.
Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες και τα φουσκώματα,θα πάρετε ένα ψωμάκι πραγματικό αφρό!!!