Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Ιουνίου 2014

Παστάκια δίχρωμα

Όταν έφτιαξα αυτό το γλυκό δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες γιατί εξαφανίστηκε.Αποφάσισα να το ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσε.Το άφησα στο ψυγείο και πήγα για ψώνια.Σε δύο ώρες που γύρισα βρήκα την πιατέλα άδεια....Σας δίνω τη συνταγή με φωτογραφίες από το site που τη βρήκα. 

prajitura-cu-foi-si-crema-de-cacao-cu-rom-1


Υλικά
 10 αυγά
10 κ.σ.ζάχαρη(γεμάτες)
10 κ.σ. αλεύρι(γεμάτες)
1 βανίλια
Κρέμα
2 αυγά
65 γρ. κορν φλάουρ
600ml γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
200 γρ. βούτυρο
μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη να ασπρίσουν και τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη βανίλια.Παίρνουμε τρία φύλλα λαδόκολας και σχηματίζουμε κύκλους ή παραλληλόγραμμα 30Χ40 με ένα μολύβι.Γυρνάμε τη λαδόκολα από την άλλη πλευρά και ακολουθώντας τη μολυβιά απλώνουμε το παντεσπάνι αφού το χωρίσουμε σε τρία ίσα μέρη.Ψήνουμε στους 170Cγια 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν οι βάσεις και φτιάχνουμε την κρέμα.Βάζουμε σε κατσαρόλα τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά.Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρέμα μας.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου χτυπώντας την κρέμα να φουσκώσει.
Η αυθεντική συνταγή θέλει καραμέλωμα των δύο πρώτων παντεσπανιων.Κατά τη γνώμη μου η μαρμελάδα ταιριάζει περισσότερο.Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει μπορεί να φτιάξει μια καραμέλα που θα την αραιώσει με ζαχαρούχο γάλα ή με κρέμα γάλακτος και θα αλείψει τα δύο φύλλα παντεσπάνι.
Για να συναρμολογίσουμε την τούρτα τοποθετούμε ένα παντεσπάνι και αλείφουμε με μαρμελάδα αραιωμένη με λίγο νερό.Από την κρέμα κρατάμε 4-5 κ.σ. και χωρίζουμε την υπόλοιπη στα δύο.Απλώνουμε το ένα μέρος στο παντεσπάνι με τη μαρμελάδα,από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς μαρμελάδα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Στο τρίτο παντεσπάνι απλώνουμε μαρμελάδα και το ακουμπάμε στην τούρτα με τη μαρμελάδα να ακουμπάει στην κρέμα, να κοιτάει δηλαδή προς τα κάτω.Από πάνω στρώνουμε τις 4-5 κ.σ. κρέμα που κρατήσαμε.Διακοσμούμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.