Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Απριλίου 2016

Το καλύτερό μου πασχαλινό τσουρέκι

Σας εχει τύχει να θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή στα γρήγορα και να την προσαρμοσετε με ότι υλικά έχετε στα μέτρα σας και να βγει μια καταπληκτική συνταγή;;Έτσι έγινε και με αυτά τα τσουρέκια και επειδή ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα είπα να τη μοιραστώ μαζί σας!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό
2 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο κρύο
3 κουτ. σούπας μαγιά σκόνη
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Αλεύρι 700-750 γρ.
Ζάχαρη 5 κουτ. σούπας για άγκυρα τσουρέκια ή για τσουρέκια γεμιστα με μαρμελάδα ή μερέντα
1 κούπα ζάχαρη για κανονικά τσουρέκια
1 κούπα αριανι( γάλα με μαγιά γιαουρτιού)
3-4 κόκκους μαστίχα κοπανισμενους σε Γουδί με μια κουτάλια από τη ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά κι ένα ασπράδι
120 γρ. Βούτυρο χλιαρό λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50C και τον κλείνουμε.Ανακατεύουμε τα πέντε πρώτα υλικά με ένα κουτάλι σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αριανι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το χέρι ή με το μίξερ.
 Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή στο μίξερ. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεστε για να έχουμε μια ζύμη μαλακή, ίσα που να κολλάει.Τώρα ρίχνουμε σε 4-5 δόσεις το βούτυρο και ζυμώνουμε να το απορροφήσει όλο πριν ρίξουμε το επόμενο. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και με μια πετσέτα και το βάζουμε στο φούρνο για 1-1 1/2 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
   Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και βάζουμε εκεί τη ζύμη. Τη ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας αλεύρι για να μην κολλήσει. Τη χωρίζουμε στη μέση και κάθε μισό στα τρία. Πλέκουμε δυο κοτσίδες και τις βάζουμε σε φόρμες ψωμιού που τις έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Βάζουμε τις φόρμες στο σβηστό φούρνο για μισή ώρα να φουσκώσουν τα τσουρέκια.