English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Οκτωβρίου 2013

τούρτα ζάχερ(sacher tort)




 Δοκιμάστε αυτήν την τούρτα.Για μένα είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη,πόλυ νόστιμη και ελαφριά τούρτα.Αρέσει πολύ στα παιδιά(τα δικά μου τρελαίνονται) και είναι ευκολή και γρήγορη στην παρασκευή της.

   Υλικά
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
8 αυγά
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν
 1/2 κ.γλ. ξυνό

  Σως σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρας
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος



   Εκτέλεση
  Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ μαζί με το αλάτι ,το μπέικιν και τη βανίλια.Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το ξυνό.Προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα.Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας κρύο και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν.Ρίχνουμε το αλεύρι και το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε απαλά.Προσθέτουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 35-40 λεπτά.Αφού ψηθεί αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.Κόβουμε στη μέση και αλείφουμε με μια καλή δόση μαρμελάδας βερίκοκο.Καλύπτουμε με μαρμελάδα το γλυκό μας και αφού στεγνώσει λίγο περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.