English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιουλίου 2012

Τυροπιτάκια με διπλό τυρί

Μια λύση εύκολη και γρήγορη για μικρούς και μεγάλους....

 

Υλικά (περίπου 40 κομμάτια) :

 

 

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι διάφορα τριμμένα τυριά (regato, edam, κεφαλογραβιέρα)
1 κεσεδάκι φέτα τρίμμα
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι το λάδι τα τυριά (εκτός τη φέτα) και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι έως ότου γίνει μια ζύμη ελαφριά που να ξεκολλάει από τα χέρια. Λιώνουμε τη φέτα σε ένα μπολ και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

 







Στο στόμιο ενός ποτηριού του νερού αφού απλώσουμε τη ζύμη κόβουμε στρογγυλά κομματάκια και μια κουταλιά από τη φέτα τη λιωμένη με το πιπέρι το διπλώνουμε στη μέση και με ένα πιρούνι το ενώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και αλείφουμε τα τυροπιτάκια χτυπημένο αυγό.
Τα ψήνουμε στους 200 για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία!

Παγωτό παρφέ σοκολάτα

Ποιος θα αντισταθεί σε ένα σπιτικό παγωτό παρφέ?




    Υλικά
2 ermol
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 κ.σ.κακάο
1 σοκολάτα κουβερτούρα


 

1 συσκευασία κόντιτα (ζαχαρωμένα φρούτα σε κυβάκια)
60 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα



  Εκτέλεση
  Χτυπάμε το ermol για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 10 λεπτά.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το εβαπορέ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κακάο.
  Βάζουμε στο multi τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και τα θρυμματίζουμε.
  Για την παγωτομηχανή,βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε μέχρι να πήξει το παγωτό. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
  Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και το βάζουμε στην κατάψυξη.Ανά μία ώρα βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.Αυτό κάνουμε 2-3 φορές και αφήνουμε να παγώσει.