English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μπριός της Βανδή(brioshe)


 Δοκίμασα τη συνταγή για μπριός της Δέσποινας και ενθουσιάστηκα!!!
Ποιάς Δέσποινας; Μα της Δέσποινας Βανδή!!!! 
Τώρα που θέλουμε κάτι για το κολατσιό των παιδιών τα μπριός είναι μια καλή ιδέα.Κομμένα στη μέση και γεμισμένα με μερέντα, μαρμελάδα ή αλμυρά με τυρί κρέμα,ζαμπόν, τυρί ....


 brioche


Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
600 ml γάλα 1%
50 γρ. μαγιά νωπή
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
20γρ. αλάτι
1 κρόκος αβγού (από πάνω για χρώμα)


Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχετε ζεστάνει τόσο ώστε να είναι χλιαρό.
2. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και στο κέντρο του ανοίγετε μια λακούβα.
4. Ρίχνετε τα υγρά και ανακατεύετε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής.
5. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια των 45-50 γρ. και τα πλάθετε σε μπαλίτσες.
6. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε μια υγρή πετσέτα για 1 ώρα.
7. Τα αλείφετε με κρόκο αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.