Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Μαΐου 2012

sarlot με φράουλες

Υλικά
1 πακέτο σαβουαγιάρ ή 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή 1 πακέτο μπισκότα  Μιράντα
γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
300 γρ. ρικότα (ιταλικό τυρί) ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ φύλλο των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
 Εκτέλεση                                                                                                                                                   Ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα τυριού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό, για 1 - 2 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ 1 φλιτζανάκι ζεστό νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν οι ζελατίνες. Ενσωματώνουμε τις διαλυμένες ζελατίνες στο μείγμα τυριού-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.




 




Στρώνουμε τον πάτο μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με ένα κομμάτι λαδόκολλα (θα πρέπει να το έχουμε κόψει ακριβώς στις διαστάσεις του πυθμένα). Γεμίζουμε τη φόρμα με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με μπισκότα τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο γάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, κρατώντας μερικά μπισκότα για να καλύψουμε το γλυκό γύρω γύρω, αφού το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά, για περίπου 3 ώρες. Για να το ξεφορμάρουμε εύκολα, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην την βυθίσουμε τελείως και βραχεί το γλυκό. Αναποδογυρίζουμε την σαρλότ σε μια πιατέλα και «κολλάμε» περιφερειακά τα μπισκότα, βρέχοντάς τα πρώτα ελαφρώς σε λίγο γάλα. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε τις τούρτες.

Συμβουλή Αν δεν έχετε φόρμα για σαρλότ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Το γλυκό θα γίνει επίπεδο σαν τούρτα.