Υλικά
- 900 γρ. αλεύρι (περίπου)
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. λάδι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. γάλα Νουνού
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατέυουμε με το χεράκι μας για λίγο.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλέυρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τις σοκολατένιες σταγόνες.
- Ανακατέυουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλέυρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολάει.
- Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παιρνουμε την ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.
- Κόβουμε τα Schokobrötchen ψωμάκια όσο τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα Schokobrötchen.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.
- Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα ή τάπερ.