Υλικά
1 κιλό καλαμάρια
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού λεμόνι
αλάτι χονδρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σος
1 ματσάκι μάραθο χωρίς κοτσάνια
100ml λάδι
Χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα καλαμάρια,το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά, σκεπάζουμε με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Βάζουμε σε ψησταριά τη σχάρα να κάψει και αραδιάζουμε τα καλαμάρια.Μην τα παραψήσετε γιατί σκληραίνουν.Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σος.
Σος:Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά καλά και η σος είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου