Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Μαρτίου 2012

Σπανακοπιτάκια

 
 
Για τη ζύμη:
1 φαριναπ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.σ. ξύδι
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι

Για τη γέμιση:
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο κομμένο πλυμένο και ελαφρά ζεματισμένο
1 ψιλοκομμένο πράσο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δεν χρειάζεται να φουσκώσει, την πλάθουμε απευθείας. Για τη γέμιση σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί με το λάδι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, παίρνουμε λίγη ζύμη, την ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με το χέρι μας, βάζουμε λίγη γέμιση και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε φέτα επίσης τα κάνουμε και τυροπιτάκια.