Υλικά
4 μεγάλα μανταρίνια (φλούδες)
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού χυμό μανταρίνι
¼ φλ. τσαγιού λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στο μίξερ (στους κόφτες) τις φλούδες, αφού τις πλύνουμε καλά, με το αμύγδαλο και τ' αλέθουμε. Τοποθετούμε τη ζάχαρη με το χυμό μανταρίνι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τότε προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες κα αμυγδαλόψιχα). Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε. Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα. Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε. Αφήνουμε τ' αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τ' ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Έπειτα τα τυλίγουμε (τα ρολάρουμε) σε άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη.