English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Μαΐου 2012

Αρωματικά κουλουράκια


 Αυτα τα κουλουράκια έχουν φοβερό άρωμα και τέλεια γεύση!!!!!!!!!!!





Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
50 γρ. πετιμέζι
300 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μαύρη ζάχαρη
220 γρ. χυμό πορτοκάλι
80 γρ. κονιάκ
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι και επιπλέον κοσκινισμένο



 

Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε το 1 κιλό από το αλεύρι με το baking
και το αφήνουμε στην άκρη.Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι με τις ζάχαρες και
προσθέτουμε το λιωμένο ΒΙΤΑΜ.Ανακατεύουμε καλά να
λιώσει η ζάχαρη.Διαλύουμε στο χυμό από το πορτοκάλι τη σόδα και τη
ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
 Προσθέτουμε το κονιάκ,την κανέλα και το γαρύφαλλο
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.



Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ,προσθέτουμε  επιπλέον
αλευράκι ρίχνοντάς το σταδιακά μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη κανονική που δεν κολλάει.Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς περίπου
20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα φυλάσουμε σε κουτί
μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μαλακά.