Όλοι ή έστω οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει την tatin μήλου.Κλασική αξία!Τι θα λέγατε όμως να αντικαταστήσουμε τα μήλα με μπανάνες;
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
6 μπανάνες
2 μήλα (προαιρετικά)
2 κ.σ. αμύγδαλα
50 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. γεμάτες καστάνη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα 1 πορτοκαλιου
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε πυρεξ για τάρτες το βούτυρο και το βάζουμε να λιώσει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό και τα αναμειγνυουμε καλά με ένα σειρμα ή με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το πυρεξ στη φωτιά ή στο grill του φούρνου για να καραμελώσει το μιγμα.
Αφου το περιεχόμενο του πυρεξ έχει έρθει στη σύσταση που θέλουμε στρώνουμε από πάνω τα φρούτα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο τέλος πάνω από τα φρούτα.Προσαρμόζουμε το φύλλο της σφολιάτας στο σκεύος μας και το απλώνουμε πάνω από τα φρούτα.Με ένα μαχαίρι σπρόχνουμε τη σφολιάτα στα τοιχώματα του πυρεξ για να καλύψουμε και τα πλαινά της τάρτας.Με τη μύτη του μαχαιριού τρυπάμε τη σφολιάτα σε 4-5 σημεία και ψήνουμε στους 200C για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.Σβήνουμε το φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά.Μετά την αναποδογυρίζουμε -με προσοχή γιατί εχει υγρά-σε πιατέλα.Σερβίρουμε την tatin ζεστή με παγωτό.