Το βασικό μας υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το malai ή καλαμποκάλευρο σε μορφή σιμιγδαλιού το οποίο το βρίσκουμε σε καταστήματα με προιόντα ιταλικά ή ρουμάνικα.Κάνουμε λοιπόν mamaliga με νερό,αλάτι και malai.
Βράζουμε 1/2 lt νερό με λίγο αλάτι.Προσθέτουμε το αλεύρι σαν βροχή λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.Πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Αδειάζουμε σε πιάτο και αφού κρυώσει κόβουμε σε φέτες 2-3 εκ. και απλώνουμε σε ταψί.Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά (regato, μοτσαρέλα,κεφαλοτύρι) και αν θέλουμε με ψιλοκομμένο σαλάμι ή ζαμπόν.
Ψήνουμε στο grill να ροδίσει και σερβίρουμε με κρέας ή ψάρι.