Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Φεβρουαρίου 2020

My Sacher Tort

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
300 γρ. Αλευρι που φουσκώνει μονο του
100 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κου. σούπας κακάο
100 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Γάλα ανακατεμένο με 20 γρ. Χυμό Λεμονιού
225 γρ Καστανη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κουτ. Γλυκού σόδα
1/2 κουτ. Γλυκού αλάτι
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ένα βάζο μαρμελάδα βερύκοκο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
230 γρ. Κουβερτούρα
230 γρ. Κρέμα γάλακτος
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
1 κουτ. Σούπας μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 170-180C
  Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα να ζεσταθούν και να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλευρι,το κακάο,το αλάτι και τη σόδα.
  Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και εναλλάξ το γάλα με το αλευρι.
Αδειάζουμε σε φόρμα στρογγυλή, βουτυρωμενη και αλευρωμενη.
Ψήνουμε 45' και αφήνουμε να κρυώσει.
  Κόβουμε στη μέση και στρώνουμε μια παχιά στρώση μαρμελαδα.
Ενώνουμε τα δυο κομμάτια και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ελάχιστη μαρμελαδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε τα υλικα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε λιγο να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου