Υλικά
20 μανταρίνια μικρά
20 γαρύφαλλα
1 1/2 λίτρο τσίπουρο
300 γρ. ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.
Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ.
Φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη με το νερό), σουρώνουμε το αλκοόλ και το ενώνουμε με το σιρόπι.
Το λικέρ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.